Op avontuur in de Kempen: heerlijke herfstactiviteiten

Heb je nood aan wat frisse lucht, een verandering van omgeving of moeten je kinderen wat energie kwijt? In de Kempen valt veel te beleven. Ook in coronatijden. Wij lijsten een aantal leuke activiteiten op voor jou (en je gezin). 

Nieuwe energie na een middag in de natuur

Sprookjesachtige paddenstoelen, het geknisper van herfstbladeren onder je schoenen en je longen vol met zuivere lucht. Heerlijk. Tijdens een wandeling door een van de natuurparken van de Kempen ervaar je de herfst in zijn volle glorie

Het Grote Netewoud, de Kalmthoutse Heide, de Kempense Heuvelrug of het Turnhouts Vennengebied … Het zijn vier totaal verschillende soorten landschappen, maar ze hebben een ding gemeen: je kijkt je ogen uit.

Of je nu kiest voor een stevige wandeling, een middag natuurfoto’s maken of een speurtocht met je kinderen, in de natuur kan iedereen zich uitleven

Tip: ga je op stap met kinderen? Maak het spannend met een wedstrijd en probeer zoveel mogelijk verschillende paddenstoelen of herfstbladeren te vinden. 

 

Binnenpretjes: ravotten in een binnenspeeltuin

De herfst kan heel kleurrijk zijn, maar soms ook heel grijs … Werkt het weer niet mee en wil je toch iets ondernemen met je kinderen? Gelukkig biedt de Kempen eindeloos veel leuke binnenactiviteiten voor het hele gezin

Een aantal binnenspeeltuinen die je zeker wilt ontdekken zijn: 

Terwijl je kinderen klimmen, klauteren en ravotten in een binnenspeeltuin kan jij even bijkomen met een heerlijke tas koffie of misschien zelfs wel een stuk appeltaart?

Let op: vanwege de corona-maatregelen zijn sommige binnenspeeltuinen tijdelijk gesloten of werken ze met reservaties. Check voordat je vertrekt daarom altijd de website van de binnenspeeltuin. 

 

Je neus achterna: smullen in de Kempen 

De Kempen is een streek van levensgenieters. Of je nu houdt van een lokaal gebrouwen biertje in een gezellig volkscafé of liever dineert in een sterrenrestaurant, de Kempen verrast je met haar rijke smakenpalet

 

Wil jij de authentieke smaak van de Kempen ontdekken? In de provincie Antwerpen worden maar liefst 250 streekspecialiteiten geproduceerd en een groot deel daarvan komt uit de Kempen. Genoeg dus om je wekenlang zoet (en zout) te houden. 

Zo staat Lier bekend om het Liers Vlaaike; brouwen de kloosterlingen in de Norbertijnenabdij van Postel smakelijk bier en koop je in de hoevewinkel van geitenboerderij Polle ambachtelijke kazen, yoghurt én ijsjes. 

Begin jij al te watertanden wanneer je dit leest? Hier vind je meer tips voor Kempense streekproducten. 

Beleef de herfst in de Kempen 

Eigenlijk is één dag niet genoeg om alle pracht van de Kempen te ontdekken. Gelukkig zijn er heel veel kampeermogelijkheden: van glamping tot een tent aan het water, voor elk soort kampeerder is er wel iets. 

Dus trek een paar stevige schoenen aan en zak af naar de Kempen. Hier beleef je de herfst op zijn best!

 

Foto’s: Mie De Backer © Toerisme Provincie Antwerpen

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen