Abdij der Trappisten Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort sinds haar stichting in 1794 tot de Orde van de Cisterciënzers of de trappisten naar de Franse abdij La Trappe. Sinds het einde van de achttiende eeuw wijden monniken zich hier toe aan een leven in gemeenschap van gebed en arbeid.

Welke bieren vind je in Westmalle?

Binnen de muren van de trappistenabdij van Westmalle worden drie soorten bier gebrouwen:

De Tripel en de Dubbel vind je makkelijk terug in de betere winkels of horecazaken van België en Nederland. De trappistenbieren van Westmalle zijn ook wereldwijd verkrijgbaar op een aantal geselecteerde plaatsen. Maar de Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. Dit bier drinken de monniken en hun gasten immers enkel bij het middagmaal.

Hou je meer van dat stapje in de natuur?

Dan moet je buiten de muren van de trappistenabdij komen wandelen. Om zelfs te vermelden dat er een abdijfietsroute (interne link) is die deze abdij voorbijkomt én dat deze werd verkozen tot de mooiste van Vlaanderen! Hiernaast is het ook zeker een aanrader om je bezoek af te sluiten met een stop in Café Trappisten om onze Extra, Dubbel en Tripel te proeven. Met onze Westmalle kazen extra in de aanbieding.

Zoek een camping

Zoek een camping