De Slapende Reus

Hoe kan de Kempense Heuvelrug verder ontwikkeld worden als topattractie in de Kempen zonder de aanwezige landschaps- en erfgoedwaarden aan te tasten? Meer nog, hoe kunnen we vanuit de eigenheid en uniciteit van het gebied een duurzaam toerisme promoten dat voor de komende generaties zorgt voor een unieke beleving en tegelijk het behoud van dit bijzondere landschap?

Vanuit deze ambitie zetten Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote en Nete en gemeente Kasterlee hun schouders onder het project ‘Slapende Reus’. Een innovatief concept dat moet resulteren in sterke toeristische producten en een prima onthaal. Het landschap vormt daarbij telkens de belangrijkste inspiratiebron.

In de pijplijn zitten o.a. een wandeling rond het thema ‘zand’, een uitdagend spel met bosbewoners, een zoektocht naar De Slapende Reus, een uitkijkpunt op het hoogste punt van de Hoge Mouw, betere onthaalinfrastructuur en enkele bijzondere rustpunten, … We zetten de komende jaren ook sterk in op landschapsinrichting binnen dit gebied en accentueren de meest markante elementen a.d.h.v. subtiele landschapskunst. Rechts bij ‘downloads’ kan je de bestaande infrastructuur bekijken en ook hoe de plannen zijn om deze in de toekomst aan de pakken.

Dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen en van Platteland Plus garanderen we samen de toekomst van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart.

Zoek een camping

Zoek een camping