Toerisme in de Kempen topt deze zomer!

De toeristische sector in de Kempen laat deze zomer topcijfers optekenen. Toerisme Provincie Antwerpen noteerde ruim 2 miljoen recreatieve fietstochten, goed voor 17 miljoen euro bestedingen. “De tropische temperaturen in juli en augustus vertalen zich in topcijfers”, luidt het.

TPA analyseerde de resultaten van de fietstellers en peilde reacties bij de Fietsers Welkom-cafés, logies en attracties. “Het warme weer stimuleerde een trend van de voorbije jaren: mensen houden weer graag vakantie in eigen land. Korte vakanties in eigen land staan weer bovenaan het lijstje bij Vlaamse toeristen. Aan de ondernemers geeft dat goede moed”, zegt gedeputeerde van Toerisme Jan De Haes.

De provinciale toeristische dienst monitort het fietstoerisme via digitale tellers langs het knooppuntennetwerk. In juli en augustus samen noteerden die 2,25 miljoen recreatieve fietstochten langs het netwerk. Toppers in onze regio zijn de Postelsebaan in Retie en het Bels Lijntje in Turnhout.

Hogere omzetten
Een kwart van de officiële Fietsers Welkom-cafés noteert tegenover vorig jaar een omzetstijging in juli van 10 tot 25%, een ander kwart zelfs hoger. Gedeputeerde Jan De Haes: “Het fietstoerisme in onze provincie genereerde de voorbije zomer 17 miljoen euro, een status-quo ten opzichte van vorig jaar. We noteerden meer fietsers maar hun gemiddelde besteding lag iets lager: 7,6 i.p.v. 9 euro. Het warme weer deed de fietsers anders consumeren. Minder snacks en meer drank of ijsjes. Ze kozen ook voor kortere afstanden op minder hete momenten van de dag. Kortom.”

Oorden die de toerist verkoeling brachten zoals recreatiedomeinen met zwemvijvers, kanoverhuurders en organisatoren van rondvaarten zagen hun bezoekersaantallen pieken. Ook uitbaters van campings noteerden uitstekende cijfers.

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen