Samenwerken voor eerlijke concurrentie en kwalitatieve logies in de Kempen

De recente berichtgeving van VRT Nieuws over de inspectie van Toerisme Vlaanderen bij toeristische logies in Boom en Dessel onderstreept het belang van een gereguleerde logiessector. Bij Kempen Campings juichen we de dubbele rol toe die Toerisme Vlaanderen speelt als vergunningverlener en sanctionerende instantie. Het waarborgen van eerlijke concurrentie door het naleven van het logiesbesluit is cruciaal voor een gezonde sector. “Gelijke monniken, gelijke kappen” is niet voor niets al jarenlang ons motto.

Een kwalitatief, vergund aanbod

De berichtgeving benadrukt tevens de dynamiek van de provincie Antwerpen, waar grootschalige evenementen en de logiessector elkaar versterken. Deze symbiose is onmisbaar voor de groei van zowel de evenementen als de logiessector. Kempen Campings staat daarom klaar om collega’s te begeleiden die zich willen verdiepen in openlucht recreatie. Door samen te werken kunnen we streven naar een kwalitatief, vergund aanbod in de Kempen. Zoals een van onze leden treffend zei: “Samenwerking is de sleutel tot succes in deze sector.”

We geloven sterk dat meer aanbod leidt tot meer vraag. Nieuwe initiatieven zijn daarom van harte welkom bij Kempen Campings. Samen kunnen we werken aan een positieve en duurzame toeristische ervaring in de Kempen, waar zowel lokale bewoners als toeristen van kunnen genieten. Onze visie is om een netwerk van kwaliteitsvolle, vergunde logies te creëren die bijdragen aan een onvergetelijke toeristische ervaring.

Constructieve rol van Toerisme Vlaanderen

De rol van Toerisme Vlaanderen is in deze van onschatbare waarde. Door actief te controleren en te sanctioneren waar nodig, helpt Toerisme Vlaanderen mee aan het creëren van een eerlijke en transparante sector. Een sector waarin toeristen met vertrouwen hun verblijf kunnen boeken, en waar eerlijke concurrentie tussen aanbieders wordt gewaarborgd. De recente inspecties zijn een herinnering aan het belang van naleving van de regels, en wij staan volledig achter deze inspanningen.

Het landschap van de Kempen biedt een schitterend decor voor zowel kleinschalige als grootschalige evenementen. De regio is rijk aan natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, wat het een ideale bestemming maakt voor toeristen. De wisselwerking tussen evenementen en logiesvoorzieningen is een kans voor groei en samenwerking, waar Kempen Campings graag een actieve rol in speelt.

Samen sterker

Laten we de handen ineen slaan om de toeristische sector in de Kempen verder te ontwikkelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we werken aan een duurzame toekomst voor het toerisme in deze prachtige regio. We nodigen alle geïnteresseerde partijen uit om deel te nemen aan dit initiatief en samen te werken aan een bloeiende toekomst voor de toeristische sector in de Kempen. Met gezamenlijke inspanningen kunnen we een positieve impact creëren en bijdragen aan de welvaart van de lokale gemeenschap.

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen