Radio 2 kwam op bezoek!

Vorige week was Radio 2 op pad in heel Vlaanderen. Zij gingen zelf het kamperen ontdekken, van de Kust naar de Kempen tot in de Limburg. Overal zijn ze geweest en hebben ze het kamperen beleefd zoals nooit te voren! Ontdek hier hoe zij de Antwerpse Kempen zijn komen bezoeken, want ook bij twee collega’s zijn zij een kijkje komen nemen.

Bij camping Houtum ontdekte ze niet alleen dat de Kempen een mooi dialect heeft maar ook de gastvrijheid en het familiaal karakter.
De Kempen wordt steeds populairder om te gaan kamperen en dit hebben zij zelf ook kunnen ondervinden. Rust, Stilte, Fietsen en Wandelen tussen het Groen is helemaal tot rust komen.

 

Luister hier het fragment:

 

Bij camping het Zilvermeer zijn ze komen ”vlot kamperen”. Siska Schoeters ging op ontdekking en sprak even met Jan Kestens van het Zilvermeer. Lees hieronder de beleving van Siska.

”De meeste mensen kennen het Zilvermeer in Mol van de zwemvijver, of misschien van het festival Pennenzakkenrock. Maar ben je er ook al eens op de camping geweest? Voor Siska was het alvast een ontdekking. Vooral het “Vlot kamperen” sprak haar aan. Al vroeg ze zich wel af hoe je in godsnaam op zo’n vlot naar het toilet moet gaan.

Tenten, blokhutten, bivak en ‘Vlot kamperen’
“De meeste dagjestoeristen kennen inderdaad vooral de zwemvijver of de speeltuin, maar onze camping bestaat al heel lang en is toch ook redelijk bekend”, vertelt Jan Kestens. “Hij ligt helemaal aan de andere kant van de watersportvijver en er zijn zo’n 1.000 kampeerplaatsen.” Dat er zo’n grote camping is, merk je niet meteen, vindt Siska: “Dat is wel fijn. Je zit helemaal in de natuur en het lijkt wel alsof je hier heel het park en de vijver voor jou alleen hebt. Op een zonnige zondag is dat waarschijnlijk anders, maar het blijft hier wel heel gezellig.”

Je kan er niet alleen met de tent komen kamperen, er zijn ook blokhutten, toegankelijke woningen voor mensen met een beperking, en een bivak voor groepen. Als kers op de taart is er ‘Vlot kamperen’, en dat wil Siska wel eens uittesten. “Ik ben een vlotte kampeerder, dus dat komt helemaal goed”, lacht ze.

Siska is duidelijk in haar nopjes eens ze op het vlot zit, midden op het uitgestrekte Zilvermeer.
“Het lijkt wel of ik in Zweden ben. Je hoort hier niets! Behalve mijn eigen gekwetter en dat van de eendjes misschien.”

Op het vlot staat een tent waar je in kan kamperen, en Marjorie is een van de campinggasten die het al eens heeft uitgetest. “Mijn buurvrouw had het al een paar keer gedaan en ze schepte er graag over op. Ik wou het dus ook wel eens uittesten met ons gezin”, vertelt ze. “Je moet je wel wat organiseren, want je hebt geen stromend water of elektriciteit op het vlot. Een lampje op batterijen is dus wel handig om mee te nemen bijvoorbeeld. Voor de rest is het puur genieten van de kleine dingen.”

Siska is iets meer luxe gewoon en vraagt zich af hoe je dan bijvoorbeeld een koffie maakt. “Op een gasvuurtje water verwarmen en oploskoffie toevoegen”, zegt Marjorie. Je moet gelukkig niet al het materiaal zelf meebrengen. Het gasvuurtje wordt voorzien, en er is ook een bakfiets om al je spullen te vervoeren tot aan een bootje. Daarmee vaar je dan tot aan het vlot.

…en geen toilet
En hoe zit het dan met het toilet? “Ofwel vaar je gauw met het bootje naar de kant om daar naar de toiletten te gaan, ofwel neem je een nachtemmer mee”, lacht Marjorie. “Ik ben eigenlijk geen kampeertype. Ik hou ook wel van een eigen toilet en een douche, maar dit is echt een unieke ervaring. We hebben het geboekt toen we door corona een vakantie in eigen land moesten zoeken, maar je waant je hier in het buitenland.” Siska is alvast overtuigd: “Ik ga mijn agenda nemen en meteen eens kijken wanneer ik kan boeken!”

Ook nieuwsgierig om eens van het kamperen te proeven?
Kijk eens even tussen al onze terrein en ontdekt zelf deze beleving. 
Zoek hier een camping

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen