Meer Belgen kopen motorhome om op reis te gaan

Vorig jaar zijn er meer dan 4.600 nieuwe motorhomes verkocht. Dat is ruim 12 procent meer dan het jaar ervoor. De cijfers zijn afkomstig van de dienst Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). De Belgische belangenvereniging van constructeurs en importeurs van vrijetijdsvoertuigen (BCCMA) spreekt over een positieve trend.

“De verkoop van motorhomes zit al 10 jaar in de lift”, zegt Frédéric François van BCCMA. “Mensen willen terug naar de natuur als ze met vakantie gaan. Ze willen wandelen en fietsen en mooie plekjes ontdekken. Een motorhome is dan het geschikte reismiddel omdat het veel vrijheid biedt.”

Goedkopere vans

Vroeger werden motorhomes vooral gekocht door een wat ouder publiek. Maar vandaag kiezen ook jonge gezinnen voor een motorhome. “Dat heeft te maken met de opkomst van de goedkopere vans“, legt François uit. “Dat zijn kleinere modellen die zijn afgeleid van bestaande bestelwagens. Ze worden gekocht door een jonger publiek vanaf 30 jaar.”

Investering

François denkt dat de verkoop van motorhomes nog niet meteen zal stilvallen. “De meeste kopers zijn 50-plussers die geen kinderen meer ten laste hebben en hun huis hebben afbetaald. Zij hebben wat geld op overschot en investeren dat graag in iets waar ze plezier aan hebben. Zolang spaarrekeningen nauwelijks iets opbrengen zie ik dat niet snel veranderen.”

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/02/11/meer-belgen-kopen-motorhome-om-op-reis-te-gaan
Alle rechten voorbehouden aan vrt.be
Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen