Jaarplaatsen meer en meer in trek!

Dreigend tekort aan vakantieplaatsen op Kempense campings

De Kempense camping zien hun reservatielijnen voor het najaar snel vollopen.  “Een topjaar kan het na de lockdown niet meer worden”, zegt voorzitter Kris Quaghebeur van de vzw Kempen Campings. “De vraag naar vrije jaarplaatsen is op dit moment overweldigend. Sommige campings overwegen al nieuwe investeringen voor het seizoen 2021.”

Verplichte sluiting

De verplichte sluiting tot begin juni was ook voor de Kempense campinguitbaters een economische catastrofe. “Maar 2020 lijkt voor ons dan toch ook positief nieuws te brengen”, zegt Vic Van Eyck van Camping Houtum in Kasterlee. “De vele troeven van het binnenlands toerisme zijn door de COVID-19 crisis in een stroomversnelling geraakt. Het campingbezoek was al jaren licht stijgend, maar sinds de heropening in 2020 is er een enorme push omhoog. De vele investeringen in glamping, tiny houses, natuurbeleving en moderne infrastructuur werpen duidelijk hun vruchten af.

Familiale karakter

De campinguitbaters zien landgenoten uit alle windstreken die voor een korte of lange tijd de Kempen kiezen. “En of ze nu van dichtbij of veraf komen, we horen vaak dezelfde conclusies als de mensen tevreden vertrekken”, weet Jean-Paul Kerssemeekers van Camping De Schuur in Noorderwijk. “Eerst en vooral is er lof voor het familiale karakter van onze campings. De mensen voelen zich geen nummer en merken dat ze op alle vragen een antwoord krijgen. Maar ook de reistijden en het plezier voor de kinderen blijken doorslaggevende argumenten.”

Het hele jaar door uw eigen verblijf

Het succes trekt zich door in de vele formules die de campings aanbieden. “De vraag naar jaarplaatsen is bijvoorbeeld enorm gestegen”, vertelt Nicolaas Laureys van Molenzijdse Heide Kampeerverblijfpark in Merksplas . “Hierdoor dreigt er zelfs een tekort. Veel klanten zien de grote voordelen om korte vakanties in het voor- of najaar te kunnen combineren met hun hoofdvakantie in hun eigen verblijf op een Kempens terrein. Ruimte, rust , groen en korte reistijden zijn, samen met het grote comfort en de betaalbaarheid, essentiële troeven geworden. Sommige collega’s hebben zelfs al uitbreidingsplannen, ondanks de Corona onzekerheden.”

Ook lokale handelaars worden gesteund

“Dit is ook goed nieuws voor veel anderen ondernemers”, besluit de voorzitter. “Want onze bezoekers gaan bij de lokale kruidenier, de slager of de bakker en ze gaan ook graag genieten bij de  plaatselijke horeca. Wij delen dit goede nieuws over de populariteit van de sector graag met het grote publiek. Want ook steeds meer Kempenaars kiezen er voor om heel dichtbij wat vakantie te proeven. Het kamperen herontdekken kan je echt heel kortbij.”

 

Heeft u ook graag een jaarplaats of een seizoensplaats in 2023?

Neem dan nu snel een kijkje bij onze verschillende campings: zoek uw camping hier. Links kunt u direct uw filter plaatsen op een jaar- en seizoensplaats, zo krijgt u al onze campings te zien die deze aanbieden.

Ga eens een kijkje nemen op verblijfparken die u aanspreken en wie weet zien we u in de lente van 2023 in een mooie stacaravan, Tiny house, chalet of een andere vorm van kamperen.

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen