Glemping met zomerbar Vurig!

Camping Houtum openende in de vooravond van de grote vakantie “De Glemping”!  

“De Glemping, glamoureus kamperen op z’n Kempens, zonder zjaar zou Tijs Vanneste zeggen”, zegt Vic Van Eyck. 

“Het Glemping” project staat op het oude stuk kampeerterrein dat in 2001 zonevreemd werd verklaard. Door Toerisme Vlaanderen ontdekte Vic Van Eyck dat glamping in natuurgebieden kan. Na contact met de gemeente Kasterlee of dit mogelijk was, ging hij verder met het idee. Dankzij de subsidie van Toerisme Provincie Antwerpen kon dit project ook daadwerkelijk starten. “Kamperen in de Kempen is hot”, zei Mireille Colson (gedeputeerde van Toerisme) bij de opening. “We willen het ruim kampeeraanbod in de streek blijven behouden. Er zijn vorig jaar in de Kempen ook dubbel zoveel overnachtingen op campings geboekt in vergelijking met voor de coronaperiode.”

Reisjournalist Jo Verluyten uit Geel was al opzoek naar een locatie om een glamping-concept vorm te geven. Dus ideaal om samen verder te starten. Jo zal al de gasten helpen om de streek volledig te ontdekken en ieder zijn wensen te vervullen.

Zij bouwden twee luxeuze Iglucabins van Estse bouwer Iglucraft om tot summercabins. Zij kregen de naam “Luchtig” en “Aardig“. Daarnaast installeren zij ook nog een wellnesscabine ‘Waterig’. Gedurende vier maanden kunnen toeristen hier komen logeren op De Glemping, een groen perceel aan de oevers van de Kleine Nete bij camping Houtum. Zo werd er van dit stuk natuur een wandelbeleefzone gemaakt. Op die manier genieten het hele jaar door mensen van de schoonheid van de wandelroutes in Kasterlee.

Daarnaast is er nog de zomerbar “Vurig“, om zo de vier oerelementen samen te brengen. “De Jeffen”, Jef Peeters en Jef Vercammen die opzoek waren naar een zomerbar vonden hun uitvalbasis aan De Glemping. Met de zomerbar erbij maken zij het plaatje compleet. Het spreekt voor zich dat deze zomerbar verschilt van de grote concepten die op de massa mikken. Hier gaat het om sfeer en gezelligheid, zonder de kampeerders uit hun slaap te houden.

 

Wij wensen deze ondernemers alvast veel succes met hun project! 

 

                        

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen