Camping Siësta voor duurzaamheid

Bij Kempen Campings zijn we trots om onze voortrekkersrol in duurzaamheid te delen, met een speciale focus op Camping Siësta. In het hart van de weelderige bossen van Wechelderzande, ligt Camping Siësta, een plek waar duurzaamheid en natuur hand in hand gaan.

Innovatie en milieubewustzijn op Camping Siësta

We hebben altijd een sterke verbintenis gevoeld met het milieu en zijn voortdurend bezig met het bedenken van manieren waarop onze camping bij kan dragen aan een groenere toekomst. Onze recente initiatieven, zoals de overstap op LED-verlichting en de installatie van talrijke zonnepanelen – die we in het voorjaar van 2024 verder zullen uitbreiden – zijn getuige van onze toewijding aan het milieu. Ook hebben we grote stappen gezet in duurzame afvalverwerking.

Een stap vooruit met CO2-compensatie

Een significante doorbraak in onze groene missie is onze aanpak van CO2-compensatie. We begrijpen de urgentie van dit probleem en nemen daarom de verantwoordelijkheid op ons om de CO2-uitstoot van al onze toeristische gasten te compenseren. Dit betekent dat elke reis naar Camping Siësta klimaatneutraal is, wat onze ecologische voetafdruk verkleint.

Samenwerking met Ecotree voor een groenere toekomst

Onze samenwerking met Ecotree, een organisatie die zich richt op het planten van bomen in Europa, is een belangrijke stap in deze richting. De bomen die we sponsoren worden geplant in het bos van Ajoux in Frankrijk, waarmee we niet alleen CO2 compenseren, maar ook bijdragen aan schonere lucht in Europa.

Meer dan compensatie: bewustwording en betrokkenheid

Maar we gaan verder dan alleen compensatie. We bieden onze gasten de kans om bij het boeken van een plaats of chalet zelf een boom te kopen. Via een persoonlijk portal kunnen ze de groei van hun boom volgen en de impact ervan op CO2-compensatie zien.

Samen voor een duurzame toekomst

Ons doel is niet alleen de verdere verduurzaming van onze camping, maar ook het bewust maken van onze gasten over hoe zij individueel kunnen bijdragen aan een beter milieu. Als we ook maar één persoon of organisatie kunnen inspireren, dan geloven we dat we samen een significant verschil kunnen maken voor een duurzame toekomst.

Bij Kempen Campings zijn we trots op Camping Siësta en haar inspanningen voor een groenere wereld. We nodigen u uit om deel uit te maken van deze reis naar duurzaamheid. Samen kunnen we een verschil maken voor onze prachtige planeet. Bekijk het artikel op de website van Camping Siësta.

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen