Op zoek naar abdijfietsroute?

Gaat u ook graag fietsen in het Groen? Misschien eens een idee om langs abdijen te fietsen?

www.abdijfietsen.be heeft vele routes uitgestippeld langs wel 31 Belgische abdijen, die elk een erkend label hebben van abdij- of trappistenbier. Zo ontdek je de mooie regio’s van ons land. En dus ook in de Kempen is dit te vinden! En wel langs enkele campings van ons! Dus een win-win!
Traject 1: Antwerpen – Leuven
Traject 13: Hasselt – Turnhout
Traject 14: Turnhout – Antwerpen

Heerlijk fietsen in de Groene Kempen & genieten van al dat lekkers bij de abdijen!

De mooiste fietsroute

Wist je dat de Trappistenroute in Malle verkozen is tot de meest prachtige fietsroute van Vlaanderen?Met maar liefst 37.7% van de stemmen van VAB-leden! Deze betoverende fietsroute voert je langs twee schitterende abdijen in de Kempen, een middeleeuws kasteeldomein en een overvloed aan ongerepte natuur.

Al twee eeuwen lang zijn de monniken in de abdij van Westmalle bezig met het brouwen van hun wereldberoemde trappistenbier. Eveneens wijden de zusters trappistinnen in de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth zich aan een leven van stilte, gebed en toewijding. Alleen de klokkentoren van de abdij doorbreekt de serene rust van het Brechtse heidelandschap.Neem gerust een pauze bij het sprookjesachtige Kasteel de Renesse en adem de frisse boslucht in van het ’s Herenbos reservaat.

Je kunt je avontuur afsluiten op het terras van Café Trappisten met een genotvolle kelk trappistenbier. Als bier niet je voorkeur heeft, is het ten zeerste aan te raden om de huisgemaakte kroketten met abdijkaas of het smakelijke stoofvlees met Westmalle te proeven.

Schol, Santé, Prosit & Fiets ze goed!

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen