Seizoen- en jaarplaatsen

Op zoek naar een vaste stek voor je sta- of rijcaravan? Wat dacht je dan van een seizoen- of jaarplaats? Kies voor een camping in de Antwerpse Kempen. Hier vind je alles om je batterijen op te laden: een mooie ligging, leuke ontspanningsmogelijkheden en ruime standplaatsen voorzien van alle comfort.

Neem je fiets mee en ga op ontdekkingstocht. De trajecten zijn vlak en veilig. Het decor aantrekkelijk en vol afwisseling. En de leuke plekjes om even uit te blazen niet te tellen…

Het aanbod aan seizoen- en jaarplaatsen is quasi eindeloos in de Kempen. Aan jouw om te kiezen welke perfect bij je past!

Wat is het verschil tussen een seizoen- en een jaarplaats?

Seizoenplaats

Een seizoenplaats is meestal voor een toercaravan of camper en bedoeld voor een verblijfsperiode van maximaal 6 maanden. Dit kan per camping verschillend zijn en soms kan je dit ook verlengen of verkorten met één of twee maanden. Soms kan je er ook een onbewoonde winterstalling bij nemen. Dan moet je je caravan niet meer inschrijven om de baan op te gaan. Geen keuring, geen verzekering, … een grote besparing dus!
De plaatsen zijn altijd voorzien van elektriciteit. Water aan- en afvoer is geen zekerheid. Indien je dit wenst vraag je het best na bij de camping die je uitkiest.

Voorseizoenplaats

Als je op zoek bent naar een kampeerervaring in de rustige periode van het jaar, is een camping voorseizoenplaats wellicht iets voor jou. Een voorseizoenplaats is een campingplaats die beschikbaar is gedurende de lente en/of het begin van de zomer, voordat het hoogseizoen begint. Dit is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte op de camping, en die willen genieten van de prachtige natuur en het buitenleven zonder de drukte en het lawaai van het hoogseizoen.

Jaarplaats

Een jaarplaats kan eigenlijk voor elk kampeermiddel maar klassiek worden deze vaak gebruikt voor stacaravans of chaletcaravans. Maar op vele campings zijn ook toercaravans en campers meer dan welkom! Zoals de naam doet vermoeden huur je deze plek per jaar maar dit wil niet per se zeggen dat je er een gans jaar gebruik van kan maken. Vraag zeker na bij je voorkeurscamping of ze gans het jaar open zijn om misverstanden te vermijden.
Verder zijn deze plaatsen altijd uitgerust met elektriciteit en water aan- en afvoer en dus aangesloten op een rioleringsstelsel. TV distributie, een gasnetwerk, bekabeld of draadloos internet zijn maar enkele van de mogelijke extra opties bij je plek.

Wat je ook kiest, bij een Kempen Camping kan je er van op aan dat je steeds een perfecte prijs/kwaliteit verhouding krijgt. Zo kan je maanden en zelfs jarenlang genieten van je perfecte stek in de Antwerpse Kempen!

Zoek en vind meteen de perfect camping die bij jou past via onze zoekmotor

Zoek een camping
  • Camping
Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen