(Her)ontdek België!

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hun vakantieplannen moesten annuleren. Een zware domper voor iedereen die uitkeek naar zijn tripje naar het buitenland. Maar we zouden geen Belgen zijn als we daar geen oplossing voor gevonden hebben: de staycation! Of beter gezegd, vakantie in eigen land.

We weten het, het klinkt niet zo aantrekkelijk als een uitje naar het zuiden van Frankrijk of een week op een Grieks strand, maar je mening hierover verandert snel eens je ontdekt wat België allemaal te bieden heeft!

 

De voordelen van een vakantie in eigen land

Het is natuurlijk jammer als je vakantie geannuleerd wordt, maar een vakantie in eigen land heeft ook verschillende voordelen. Wij sommen er enkele voor je op.

Minder reistijd

Een groot voordeel is dat je niet zo lang onderweg bent naar je vakantiebestemming. Je hoeft geen uren in een vliegtuig te zitten en geen eindeloos lange autoritten te maken, zeker een groot pluspunt als je reist met kinderen. En minder reistijd is langer genieten van je vakantie, toch?

Goedkoper

Een tweede pluspunt is dat een vakantie in eigen land vaak goedkoper is dan een reis naar het buitenland. Je hoeft geen vliegtickets, tol of liters benzine te betalen. Je kan je vakantie zo duur of goedkoop maken als je zelf wil! En met het vrijgekomen budget kan je eens extra uit eten gaan of een leuke activiteit doen. 

Minder stress

Je hoeft niet te stressen om op tijd op de luchthaven te geraken of je dood te ergeren dat je voor de zesde keer in de file staat. Je kiest gewoon zelf wanneer je vertrekt. Daarnaast moet je je ook geen zorgen maken dat je bagage meer weegt dan toegestaan, want je neemt zoveel spullen mee als je wil. Het is veel leuker om ontspannen op vakantie te vertrekken, toch?

Taal

Je hoeft niet meer je beste Engels boven te halen om een tapasschotel te bestellen of de rekening te vragen. Je kan gewoon een friet met stoofvlees in je eigen taal bestellen, hoe handig! Als je bestemming ergens in Wallonië is moet je natuurlijk wel even je Frans op tafel toveren, maar voor Belgen kan dat geen probleem zijn!

 

Laat je verrassen door de Kempen

Wil je echt tot rust komen, genieten van de prachtige natuur en uren plezier beleven tijdens leuke activiteiten? Zak dan zeker eens af naar de Kempen! Je vindt er de ideale mix tussen relaxen en avontuur, met andere woorden: de perfecte vakantie voor jong en oud! We bieden voor ieders budget een vakantie om nooit te vergeten. Meer info over de verschillende accommodaties? Ontdek onze verschillende kampeerformules. 

Kampeerkaart aanvragen
  • De kampeerkaart is gratis. Wij verzenden deze per post of download hem direct hier.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aanvragen