Op avontuur in de Kempen: heerlijke herfstactiviteiten

Heb je nood aan wat frisse lucht, een verandering van omgeving of moeten je kinderen wat energie kwijt? In de Kempen valt veel te beleven. Ook in coronatijden. Wij lijsten een aantal leuke activiteiten op voor jou (en je gezin). 

Nieuwe energie na een middag in de natuur

Sprookjesachtige paddenstoelen, het geknisper van herfstbladeren onder je schoenen en je longen vol met zuivere lucht. Heerlijk. Tijdens een wandeling door een van de natuurparken van de Kempen ervaar je de winter in zijn volle glorie

Het Grote Netewoud, de Kalmthoutse Heide, de Kempense Heuvelrug of het Turnhouts Vennengebied … Het zijn vier totaal verschillende soorten landschappen, maar ze hebben een ding gemeen: je kijkt je ogen uit.

Of je nu kiest voor een stevige wandeling, een middag natuurfoto’s maken of een speurtocht met je kinderen, in de natuur kan iedereen zich uitleven

Tip: ga je op stap met kinderen? Voorzie een heerlijke thermos gevuld met warme chocomelk voor een opwarmertje tussendoor.

 

 

Binnenpretjes: ravotten in een binnenspeeltuin

 

De winter kan voor heel wat sneeuwpret zorgen, maar is soms ook heel grijs … Werkt het weer niet mee en wil je toch iets ondernemen met je kinderen? Gelukkig biedt de Kempen eindeloos veel leuke binnen

activiteiten voor het hele gezin.

Een aantal binnenspeeltuinen die je zeker wilt ontdekken zijn: 

Terwijl je kinderen klimmen, klauteren en ravotten in een binnenspeeltuin kan jij even bijkomen met een heerlijke tas koffie of misschien zelfs wel een stuk appeltaart?

Let op: vanwege de corona-maatregelen zijn sommige binnenspeeltuinen tijdelijk gesloten of werken ze met reservaties. Check voordat je vertrekt daarom altijd de website van de binnenspeeltuin.

 

 

Op culturele ontdekking met het hele gezin

Met de onzekerheid over de coronamaatregelen, voegden we ook nog enkele museumuitstapjes toe, waar ook leuke interactieve mogelijkheden zijn voor kinderen

Het Jakobs Smitsmuseum is een gemeentelijk museum in de Kempische gemeente Mol. Hier kan je de collectie bekijken met werken van Jakob Smits, aangevuld met kunstenaars van de Molse School. Voor kinderen tussen 9 en 11 jaar is er ook een leuke interactief spel, waarbij ze zelfs hun handen vuil mogen maken!  

Binnenkijken in een echt kasteel? Dat kan in Westerlo, in het Kasteel Jeanne de Merode. Voor kinderen staat de verkleedkoffer te wachten, waar je verkleed als dienstmeid, prinses of architect het kasteel kan ontdekken aan de hand van een interactieve rondleiding met een boekje vol opdrachten. 

Ontdek de geschiedenis van de speelkaarten in het speelkaartenmuseum te Turnhout. In dit museum ontdek je alles over de geschiedenis, het gebruik en de fabricage van de speelkaart. Ook hier kunnen je kids aan de slag met een interactieve zoektocht voorzien van tal van leuke doe-opdrachten.

 

Beleef de winter in de Kempen 

Eigenlijk is één dag niet genoeg om alle pracht van de Kempen te ontdekken. Gelukkig zijn er heel veel kampeermogelijkheden: van glamping tot een tent aan het water, voor elk soort kampeerder is er wel iets. 

Dus trek een paar stevige schoenen aan en zak af naar de Kempen. Hier beleef je de winter op zijn best!

Brochure aanvragen

De brochures zijn gratis. Wij verzenden deze per post.

Aanvragen