Smullen van de Kempen

De Antwerpse Kempen is lekker. Hoe lekker, dat ontdek je zelf.

Geniet van de culinaire hoogstandjes die de regio te bieden heeft, in elk seizoen iets bijzonders.

Winter: Na een stevige wandeling of fietstocht in de prachtige Kempen, warm je op met stevige stoofschotels en kruidige, warme dranken, bereid met lokaal vlees en wintergroenten.

Bezoek culinaire hotspots zoals La Belle in Geel voor een sterrenervaring of geniet van foodsharing in een ongedwongen sfeer bij KAN10 in Kasterlee. Voor de koffieliefhebbers zijn er koffiebars zoals Het Rijk der Zinnen in Westerlo, waar je kunt genieten van koffiespecialiteiten.

Trakteer de kinderen op een smeuïg hoeve-ijsje, onderbreek je fietstocht voor een fris abdijbiertje in de Abdij der Trappisten Westmalle, of verras je liefste met een gastronomisch verwenweekend in een van de vele charmante eetgelegenheden.

Smul verder van pittige geitenkaas, ovenvers molenbrood, jenever in een smokkelklomp, fruitige witte wijn en kaviaar van superieure kwaliteit. En voor de zoetebekken? Onweerstaanbare toetjes met Hoogstraatse aardbeien, overheerlijke Lierse vlaaikes en grappige koekjes bij de koffie: van een Geels hartje tot een Turnhouts troefke.

Lente: Proef de verse asperges en jonge geitenkaas van lokale boerderijen. Deze delicatessen worden traditioneel bereid en zijn perfect voor salades of als een aparte proeverij.

Zomer: Trakteer jezelf op sappige Hoogstraatse aardbeien, centraal in desserts of als versnapering op de markten. Geniet van lichte, frisse salades met ingrediënten rechtstreeks van de lokale telers.

Herfst: Verken de wildgerechten, waarbij lokaal gevangen wild wordt gecombineerd met seizoensgroenten. De diversiteit van paddenstoelengerechten weerspiegelt de rijke bodem van de Kempen.

 

De Kempen biedt een rijkdom aan culinaire ervaringen die alle zintuigen prikkelen. Ontdek zelf de gastronomische schatten van deze prachtige regio.


Voor meer informatie over culinaire ervaringen in de Kempen, bezoek Kempen.be en overnacht bij één van onze campings.

 

Zoek een camping

Zoek een camping