Toeristentoren

Hoog, hoger, hoogst

Al meer dan een halve eeuw staat de Toeristentoren op het hoogste punt van Herentals. De huidige toren is opengesteld in mei 1985. De constructie telt 112 houten treden die u naar een hoogte van 22 meter voeren. Op het einde van de klim wordt u beloond met een adembenemend uitzicht op de omgeving.
Op de hoogste vloer staat een oriëntatietafel waarop u de richting en de afstand tot ruim honderd kerktorens kunt aflezen. Sommigen beweren dat u bij helder weer zelfs de bollen van het Atomium kunt zien blinken. Nog indrukwekkender dan het uitzicht is de oorverdovende stilte die u overvalt eens u boven de kruinen van de bomen uitkomt. Neem zeker de tijd om even nergens naar te luisteren.
Onder in de toren is een cafetaria. U kunt ook plaatsnemen aan de picknickbanken die buiten op de zandvlakte staan.
In de omgeving van de Toeristentoren kunt u ook heerlijke wandelingen maken. Knooppunten 12, 9 en 10 van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug liggen vlakbij. Fietsers vinden de toren tussen knooppunten 14 en 90 van het fietsnetwerk van de provincie Antwerpen. Ook mountainbikers en ruiters komen in de bossen ruim aan hun trekken.
Openingsuren
  • 1 mei tot 30 september: alle dagen van 10 tot 18 uur
  • 1 oktober tot 30 april: alle weekends, tijdens de paasvakantie en op feestdagen van 10 tot 16 uur.
  • Gesloten op 25 december en 1 januari
  • Een bezoek aan de toren voor groepen is ook mogelijk buiten de openingsuren. Voor meer inlichtingen stuurt u een mail naar toerisme@herentals.be.

Kostprijs

  • 1 euro per persoon vanaf vier jaar.
  • Groepen vanaf 10 personen betalen 0,70 euro per persoon. Groepen moeten vooraf reserveren bij de dienst toerisme.

Zoek een camping

Zoek een camping